Veilig, voordelig en gezellig op cruise met MSC cruises Link

14 10 2020
Veilig, voordelig en gezellig op cruise met MSC cruises

https://youtu.be/jJ_DFvGXrCo

Naar Tumblr

Covid 19 Reissector kreunt

27 08 2020

Ieder zijn mening maar het is makkelijk vanaf de zijlijn vrijblijvend kritiek te blijven leveren op overheid en wetenschappers. Ieder van ons heeft natuurlijk vragen bij de aanpak van Covid 19 en het is begrijpelijk dat de meningen erg kunnen verschillen wanneer de maatregelen beoordeeld worden vanuit ieders persoonlijk standpunt. Dat sectoren die het hardst getroffen worden, harder vechten voor meer aandacht, begrip en steun is goed; daarom verdient het solidair initiatief van de “450” zelfstandige Belgische reisbureausalle lof. Ook over het “nieuwe normaal” heeft iedereen zijn eigen wijsheid in pacht; ikzelf heb veel vertrouwen in de versnelde ontwikkeling van een vaccin en van aangepaste helende medicatie . Doemscenario’s dat een mondmasker zoals sokken tot de dagelijkse outfit zal behoren en dat ge door een knuffel in de gevangenis kunt belanden, creëren enkel nog meer angst en vertwijfeling. Terugkijkend in de geschiedenis leert ons dat zelfs  blijkbaar uitzichtloze situaties altijd ruimte laten en maken voor herstel en een nieuwe betere wereld.
De lastige maatregelen vandaag respecteren om de hoop op een betere toekomst te vrijwaren.

Naar Tumblr

Vincent & Cie

18 08 2020

Wanneer het 7-uur journaal niet start met het coronanieuws dan moet er iets zeer biezonders gebeurd zijn. Meestal gaat het dan ook over een trieste of rampzalige gebeurtenis; de vreselijke explosie in de haven van Beiroet of de duik in de ravijn van onze grote wielerbelofte Remco Evenpoel bievoorbeeld. Maar gisteren moesten corona, de wanhoop van het duo Magnette-De Wever en zelfs Donald wijken voor Europees voetbalicoon Vincent Kompany.
Een fait divers als welgekomen time-out in een wereld van kommer en kwel.
Niet dat de aankondiging dat Kompany een punt zet achter zijn rijke voetbalcarrière groot nieuws was; iedereen met een beetje meer dan gemiddelde voetbalkennis weet dat het echte afscheid er al was bij zijn vertrek uit Manchester. Wat daarna kwam, was niet meer dan windowdressing om vooral de trouwe maar teleurgestelde mauvewitte supporters te sussen.
Een voetballer die zich financieel engageert in de club waarvoor hij zelf nog on the pitch staat ?
Vincent Kompany heeft bij Manchester City ruim de tijd gehad om te leren hoe een moderne voetbalclub geleid en georganiseerd wordt en daarbij vergeleken is zijn RSCA een mix van amateurisme en chaos; het Anderlecht dat Vincent nu heeft ontdekt is al lang niet meer de stabiele club uit de tijd van de heren Constant, Roger, Philippe en Michel.
Of Komany ook een goede trainer is of zal worden, is mogelijk, maar of hij dit Anderlecht het aanzien van de gloriejaren kan teruggeven is weinig waarschijnlijk. Internationaal spelen Belgische clubs sowieso een divisie of 3 onder de Europese top en in België zal Anderlecht het al lastig hebben om play-off 1 te halen; de structurele achterstand op clubs zoals Brugge, Gent en zelfs Antwerp is niet op één-twee-drie gedicht.
Het is wel duidelijk dat de job van trainer niet het eindstation is dat Vincent Kompany voor ogen heeft bij Anderlecht.
En Frankie Vercauteren kan, met een riante opzegvergoeding op zak, rustig uitkijken naar een club waar het management niet om de paar maand herschikt wordt.

Naar Tumblr

Depri ? Gezonde tristesse?

09 08 2020

Voor een keer hier geen eigen schrijftsel maar de integrale tekst van een opiniestuk uit Het Laatste Nieuws van zaterdag. 

Meestal vind ik die opiniestukjes nogal gekleurd maar dit “cursiefje” van Nadine Van Der Linden is helend voor al wie in een Coronadip is geraakt, en zijn we dat niet allemaal, de éne wat meer dan de andere ?

Zoals dat meesterwerkje van Alice Nahon, “‘t is goed in ‘t eigen hert te kijken” om te lezen en te houden, om af en toe een keer terug te lezen.

Dus met dank aan Nadine Van Der Linden …

Michelle Obama heeft een milde depressie. “Low-grade depression”, drukte ze dat uit in het Engels, in haar podcast. Meteen zal de halve wereld zich verwant voelen met Michelle, het elegante voorwiel van een tandem die we qua stijl en toon hard missen. 

Een tikje depri, dat gevoel is nu des mensen. We komen uit ons bed, uiteraard, en we halen gezwind een brood of starten fluks onze computer, maar we staan ook wel eens met een tas koffie voor het raam, bij een wereld die opeens averechts draait. Wat is er met ons leven gebeurd? Hallo, iemand?

Het gebeurt dus de besten,  na maanden van coronastress. Ook het beleid van Trump valt haar zwaar, zegt Michelle, net als de richting die de VS uitgaan. De ex-presidentsvrouw weet dus heel precies wat haar stoort. Maar is dat dan een depressie, in casu een ziektebeeld? Of is dat ‘gezonde’ tristesse in deze lastige tijden? Bij zulke vragen neem ik graag de boeken van filosoof Alain de Botton erbij, die een vuistregel formuleerde waar ik al eens iets aan had: “Een verdrietige persoon wéét waarom hij verdrietig is. Een depressieve persoon weet dat meestal niet.” Depressie, beschrijft hij, is het moedeloze schouderophalen bij de vraag: ‘Wat scheelt er?’ Depressie, dat is in snikken uitbarsten omdat een banale appelcake mislukt, en niet meer beseffen dat  die reactie voortvloeit uit een voorval van vijf jaar terug. “Depressie is verdrietig worden om àlles, omdat men niet verdrietig kon zijn om iéts.” Uit het dal krabbelen vraagt tijd en zorg, omdat depressie knabbelt aan je zelfbeeld: ‘Ik ben mislukt.’ Vaststellen dat er in de wéreld iets gebeurt waar je lastig van wordt: dat is andere koek.

Dit is niet bedoeld om taboes in stand te houden.  Ik heb niet liever dan dat mensen vrank en vrij over hun depressie spreken en ik ben er mij ook van bewust dat bovenstaande theorie gaten heeft: een postnatale depressie, bijvoorbeeld, kan zomaar toeslaan. Maar het laatste wat we nodig hebben, is snelle diagnoses en schimmige zelftests op het internet. (“Heb jij òòk een milde depressie, zoals Michelle Obama?”, stond gisteren op de site van The Telegraph.) Zoiets is voor professionals.

Wat we intussen zelf kunnen doen, is onze energie focussen, zoals nu reeds volop gebeurt. Het regende de voorbije dagen open brieven van mensen die de avondklok in Antwerpen met argumenten in vraag stelden. 

Zie, die avondklok is  intussen bijgestuurd. Grafieken worden elke dag nauwlettender bekeken: besmettingen, allemaal goed en wel, maar de overlijdens blijven stabiel, wat valt daaruit zoal te concluderen? 

Kennis is een gradueel proces, waarbij laagje per laagje dieper wordt gegraven, en waarbij conclusies telkens worden verfijnd. Dit is een  vermoeiende periode en als die ook nog eens inhakt op je portefeuille, zou je voor minder een donsdeken rond je lijf draaien en zuchten van ‘alles is om zeep’. Doch, wat we nodig hebben,  is precisiewerk. De focus houden op het probleem en wat er juist wringt. Niet kopje onder gaan, in een algemeen, onbestemd onbehagen.

Nadine Van Der Linden

Naar Tumblr

Brugge, Leuven,nu Corona nog.

03 08 2020

Wat een weekend voor sportief Antwerpen.
The Great Old die onverwacht maar oververdiend tegen een onmondig Club Brugge, in een amorf Heyzelstadion, de Beker van België wint.
Niet dat die Beker van België zo’n prestigieus relekwie is maar vooral door de omstandigheden krijgt deze overwinning het keurmerk van historisch event.
Voor Club Brugge, de onbetwiste kampioen 2019-2020 en momenteel zowel financieel, organisatorisch als louter sportief overheersend, leek het binnenhalen van de Beker van België een formaliteit, zeker tegen een Antwerp dat meer dan de helft van haar basiselftal tijdens het transferseizoen zag vertrekken.
Dat er bij Antwerp een paar rondlopen die nog wel wat extra redenen hadden om hun ex-club een lesje te leren, was niet meer dan een voetnota bij het reeds uitgeschreven wedstrijdrelaas.
De Beker van België werd voor Club een kelk vol ontgoocheling en frustratie.
Natuurlijk heeft moraalridder Van Ranst gelijk wanneer hij vermanend verwijst naar de manier waarop spelers en staf in één grote bubbel even vergeten dat er nog altijd zoiets bestaat als Corona.
Maar meneer Van Ranst heeft waarschijnlijk nog nooit dat onbeschrijflijk euforisch gevoel gehad dat toebehoort aan sporters die onbewust beseffen dat ze zopas één van de meest onvergetelijke momenten uit hun carrière hebben beleefd. Heer Van Ranst, vergeef hen deze zonde.
Net op het moment dat “den Antwaarp” dacht dat het nu de vanzelfsprekende titel “Ploeg van ’t Stad” kon claimen, pakte “den Beerschot” uit met een klinkende 1-4 overwinning in Leuven,zich daarmee kronend tot officieel kampioen van 1B.
Enkele jaren geleden was Antwerpen totaal voetbaldood maar de herrijzenis is meer dan spectaculair; beide clubs hebben sindsdien een indrukwekkend parcours afgelegd en kijken vol gezonde ambitie uit naar het voetbalseizoen dat volgend weekend start.
Hopelijk lukt het ook nog om die andere, quasi onzichtbare, vijand te kloppen.

Naar Tumblr

Marseille, de serie

28 07 2020

Zoals velen hebben we tijdens de lockdown een abonnement genomen op Netflix en ons nog geen moment beklaagd.
The Crown was de eerste veelbelovende kennismaking met de exclusieve Netflix series; een boeiende en tegelijk vrij realistische inkijk in het meest prestigieuse Koningshuis van Europa. Het 5e seizoen komt er binnenkort aan en de verwachtingen zijn, op basis van de vorige seizoenen, zeer hoog; hopelijk is het niet, zoals dikwijls, het seizoen te veel.
Maar ‘k wil het nu hebben over de Franse serie “Marseille”, (voorlopig) 2 x 8 afleveringen .
Niettegenstaande het scenario niet echt zo origineel is en de intriges, machtsstrijd, corruptie en criminaliteit dikwijls een “déjà vue” gevoel nalaten kan je d’er toch enkele gezellige tv-avonden van maken.
Het is duidelijk dat de makers van deze (ook weer exclusieve) Netflix serie waarschijnlijk voorafgaand heel wat research gedaan hebben zodat, op enkele kleine ontsporingen na, het geheel nogal realistisch en geloofwaardig overkomt. Niettegenstaand de tweede stad van het land vooral langs de donkere kant wordt getoond, hou je d’er toch een uitnodigend gevoel van over.
Het succes van “Marseille” is natuurlijk ook voor een belangrijk deel te danken aan de sterke cast.
Gerard Depardieu in een rol die hem op het lijf geschreven is en waarvan ik het gevoel heb dat hij d’er zelf ook echt van geniet om burgemeester van Marseille te spelen, te zijn.
Maar ook de andere hoofdrollen worden met verve vertolkt door ondermeer Géraldine Pailhas (Rachel, de vrouw van de burgemeester), Benoit Magimel (de ambitieuse plaatsvervangende burgemeester) , Stéphane Caillard (de nogal vrijgevochten Julia, dochter van de burgemeester), Guillaume Arnault (het criminele vriendje van Julia), enz …
Tenslotte heeft Dan Franck, bedenker van de reeks, ervoor gezorgd dat er behalve al dat sombers in dit “Marseille” ook plaats is voor een flinke dosis liefde, vriendschap en rechtschapenheid .
Marseille, een absolute aanrader, zelfs in sombere Coronatijd.

Naar Tumblr

Brussels Airlines gered ?

22 07 2020

Minister De Croo heeft Brussels Airlines (voolopig) gered van het faillissement.
Een kleine 300 miljoen Euro zal de Belgische Staat ter beschikking stellen van Brussels Airlines ; hiermede is een nakend faillissement afgewend.
De Minister benadrukt dat het gaat om een (renteloze ?) lening die door Brussels Airlines tegen 2026 moet zijn afgelost, geen subsidies dus (wat trouwens moeilijk de goedkeuring zou krijgen van Europa).
Er zijn heel wat voorwaarden verbonden aan het akkoord, met name de “belofte” van eigenaar Lufthanse om Brussels Airlines onder eigen naam verder te laten opereren met een breed aanbod vanuit Brussel.
België heeft trouwens een stok achter de deur. “De aandelen van Brussels Airlines zijn een onderpand. Als zij niet kunnen terugbetalen, worden wij eigenaar van Brussels Airlines”, aldus De Croo.
Laat ons dus maar hopen dat Lufthansa de beloftes nakomt en dat Brussels Airlines die 300 miljoen Euro zoals voorzien kan terugbetalen.
Wat als Lufthansa Brussels Airlines opdoekt ?
Wat zullen de aandelen van Brussels Airlines nog waard zijn in 2026 ?

Naar Tumblr

Europa vs Europa and the winner is: “Apple”

15 07 2020

in 2016 besliste de Europes Commissaris voor Concurrentie Margrethe Vestager dat Apple, het qua beurswaarde grootste bedrijf ter wereld met hoofzetel in Cupertino, Californië zowat 13 miljard euro aan achterstallige belastingen moest betalen voor haar activiteiten in Ierland.
Apple dat over zo’n 200 miljard cash beschikt, stortte onmiddellijk de 13 miljard op een geblokkeerde wachtrekening maar tekende tegelijk beroep aan tegen de beslissing van de Europese Commissie.
Nu bijna 4 jaar later kreeg het van het Europees Hof van Justitie gelijk; het Hof vindt dat er onvoldoende bewijzen zijn dat het door Ierland toegestane belastingvoordeel oneerlijke staatssteurn is.
Het is bijna zeker dat IJzeren Margrethe in beroep zal gaan maar de uitspraak van het Hof is toch een behoorlijke klap voor haar beleid.
De Apple-zaak heeft een groot symboolgehalte in Europa. De 13 miljard euro aan niet-betaald belastinggeld is met voorsprong het hoogste boetebedrag ooit voor verdoken staatssteun in Europa. De zaak is het koninginnenstuk op het schaakbord van Europees Commissaris voor Concurrentie Margrethe Vestager in haar strijd tegen fiscale ontduiking en het startschot van een Europese campagne voor een rechtvaardigere belasting van techbedrijven.

Naar Tumblr

Real op zucht van titel

14 07 2020

Wanneer Real Madrid donderdag of tijdens het weekend de titel pakt in Spanje dan heeft het dat niet te danken aan het briljante spel want zelfs tegen de zwakkere ploegen was het dikwijls knokken en had het dikwijls de hulp van Hierboven nodig.

Met 4 punten voorsprong op Barcelona moet Real in de twee resterende wedstrijden slechts 2 punten halen om zeker te zijn van de titel.

En die titel heeft het in de eerste plaats te danken aan een zwalpend Barcelona dat dit seizoen in 36 wedstrijden bijna 30 punten aan de tegenstrevers moest laten.

En die titel heeft het niet te danken aan het collectief maar aan enkele individuële prestaties van enkele spelers .

Thibaut Courtois kon zich na het vertrek van Navas eindelijk focussen op zijn eigen prestaties en was in heel wat wedstrijden puntenwinnaar.

Een herboren Benzema kon zich, weliswaar met een jaartje uitstel, ontdoen van het Ronaldo trauma en opnieuw vrijuit voetballen, scoren en laten scoren.

Tenslotte bleek ook ouwe getrouwe Sergio Ramos dit jaar opnieuw meer oog te hebben voor de bal dan voor kop en ledematen van zijn tegenstanders en was na Benzema de best scorende man bij de Koninklijke.

Het is goed voor de Spaanse competitie dat aan de heerschappij van Barcelona, voorlopig (?) een einde komt .

Een “Classico” in de Champions League behoort nog altijd tot de mogelijkheden, dus Barcelona krijgt alvast nog een herkansing tenzij ons Driesje Mertens met zijn Napoli al meteen een stokje in de wielen steekt.

We kijken dus met veel ongeduld uit naar 7 en 8 augustus, de herstart van het superkampioenschap.

Naar Tumblr

Sectoren in nood

13 07 2020

Elke crisis kent kleine en grote winnaars, kleine en grote verliezers.

Covid 19 heeft het hardst toegeslagen in sektoren cultuur (evenementen en dgl), horeca en toerisme. Deze laatste twee sectoren hebben het ook in normale tijden al niet te breed en noteren, samen met de bouw, elk jaar de meeste faillissementen.

Beide sectoren kampen al decennia met structurele problemen en hebben bij de overheid een weinig positieve reputatie.

Dit negatief imago komt hen in deze crisis natuurlijk slecht uit want behalve het systeem van de tijdelijke werkloosheid kunnen ze op weinig begrip, lees hulp, rekenen.

De toeristische sektor, in het biezonder de verkopers en organisatoren van reizen naar het buitenland, heeft tijdelijk een bidonnetje zuurstof aangereikt gekregen met de veel besproken corona reisvouchers, een feitelijke renteloze lening bij de klanten maar het zal snel blijken dat dit systeem voor vele ondernemingen niet meer is dan uitstel van het grote onheil. 

De miljarden die de overheid geïnvesteerd heeft in de luchtvaart via leningen en kapitaalparticipatie is een prachtig staaltje paniekvoetbal en de kans dat er een een fractie van al dat geld later door de betrokken luchtvaarmaatschappijen zal terugbetaald worden is quasi nihil.

De meeste horecazaken hebben, om te mogen heropenen, extra uitgaven moeten maken om in regel te zijn met de verplichte veiligheidsregels die bovendien een sterke beperking van de capaciteit en de omzet tot gevolg hebben.

Er zijn dus genoeg aanwijzingen om te voorspellen dat in beide sektoren, die ook al niet te veel op énige flexibiliteit moeten rekenen bij de banken, een heleboel bedrijven zullen verdwijnen.

Tenzij er eindelijk werk gemaakt wordt van een ernstige aanpak van de structurele problemen zodat banken en overheid kunnen overtuigd worden dat tijdelijke steun en investeringen in deze sektoren wel verantwoord zijn.

Naar Tumblr

Pro League :Guilty

09 07 2020

De Pro League, het orgaan dat het profvoetbal in België vertegenwoordigt heeft een smadelijke uppercut moeten incasseren.

Ervan uitgaand dat de uitspraak van het BAS in verband met de klacht van Waasland Beveren slechts een formaliteit was, had de Pro League eergisteren al met veel trommelgeroffel de nieuwe competieformule en kalender voor seizoen 2020-2021 bekend gemaakt.

Alhoewel er in het bestuur van de Pro League toch ook enkele heren zetelen met een beetje juridische ervaring werd hier gezondigd tegen één van de basisregels in de jurisdictie: je moet een uitspraak van een rechter of rechtbank nooit als non-event beschouwen, daarmee de rol van de betrokken rechters of rechtbank te desavoueren of is not done.

Club Brugge had blijkbaar als énige club begrepen dat er onweer op komst was en bedankte dus tijdig voor een zitje in het bestuur.

Hoe het nu verder moet na de chaos ? Niet onmogelijk dat de harde kern van de Pro League toch weer een wit konijn uit de hoed tovert om alsnog het grote gelijk te bewijzen maar hopelijk zullen de verstandigen, die moeten er toch ook nog tussenzitten, deemoedig toegeven dat de eerder voorgestelde formule van 18 clubs (dus met Waasland Beveren, Beerschot en OHL) de beste oplossing is, voorstel dat trouwens door 15 van de 24 clubs werd gesteund. Met de brave kempenzonen van Westerlo zal, met énige creativiteit, wel geen vergelijk kunnen gevonden worden. 

Naar Tumblr

Breng je vakantie thuis door.

06 07 2020

Na nieuwe uitbraken: “Reizen niet aan de orde”, zegt Van Ranst

Marc Van Ranst: “Toeristische reizen zijn echt niet aan de orde”

Pierre Van Damme: “Breng je vakantie thuis door”

Erika Vlieghe: “Wees in de mogelijkheid om snel terug te keren”

Nauwelijks een week nadat de toeristische sektor schoorvoetend maar hoopvol terug aan de slag gaat, kelderen de virologen unaniem de voorzichtig positieve vooruitzichten van reisbureaus, touroperators en reisorganisatoren. Plaatselijke, regionale heropflakkeringen van het virus waren nooit uitgesloten, zelfs voorzien. Voor zover er onmiddelijk in de besmette regio stringente maatregelen genomen werden, zou de kans op een grote tweede golf onbestaande zijn. De paniekreactie van de virologen na de eerste lokale heropflakkering is dan ook zeer vreemd. In alle belangrijke toeristische centra en verblijven werden grote en dure inspanningen geleverd om voor de gasten een veilige omgeving te creëren en de besmettingsvrees bij het publiek ebte langzaan weg. Dat de virologen hun kennis ten dienste stellen van de overheid en correcte wetenschappelijk onderbouwde informatie uitdragen is best ok maar dat zij zich geroepen voelen om uitspraken te doen die een reeds zwaar getroffen toeristische sektor compleet te liquideren is totaal onverantwoord. 

Naar Tumblr

Eerste post-corona sportdag maar helaas geen sportfeestdag.

04 07 2020

We keken er met z’n allen naar uit, eindelijk terug echte sportwedstrijden.

De aftrap van het formule 1 seizoen heeft dit weekend plaats in Spielberg, Oostenrijk.

En het ziet ernaar uit dat het dat het wel eens opnieuw een saai kampioenschap wordt want beide Mercedes rijders Botas en Hamilton plaatsten zich in de kwalificatierun makkelijk en afgetekend op 1 en 2. 

Het roemrijke Ferrari ging volledig kopje onder; ex-wereldkampioen Vettel kon zich zelfs niet plaatsen voor Q3 en Leclerc, vorig jaar nog in pole in Oostenrijk geraakte met veel moeite bij de eerste 10. 

Alle hoop van de F1 fans om toch een beetje spanning te krijgen berust op het team van BENE-rijder Max Verstappen maar nog meer, denk ik, op een eerlijke en heftige onderlinge strijd tussen de 2 Mercedes-rijders.

Tijdens de F1 kwalificatieritten kon je op VRT kijken naar de eerste rit van de Tour, de virtuële tour wel te verstaan. 

Wat mij betreft, evenmin als de lockdown, niet voor herhaling vatbaar. 

Saaier en vervelender dan dit kan je geen sportwedstrijd op TV brengen, zelfs een uurtje darts of drieband is nog boeiender.

En dit zeker niet vanwege de commentatoren want die hebben echt hun best gedaan om toch een beetje animo in de uitzending te brengen.

Laat ze d’er bij ASO dan maar een Nintendo versie van maken inclusief lekke banden, bonificaties en tactische trucjes.

Maar een saai F1 seizoen en een mislukt TV programma worden een nietsbetekenend fait divers wanneer er, op de eerste wielerhappening in eigen land, in Wortegem-Petegem, tien kilometer van hier, een jonge renner valt en sterft. 

Covid-19 heeft blijkbaar toch niet alles veranderd; drama en treurnis blijven een weerkerend, voor een deel ook onvermijdelijk, thema in de wielersport en in de sport in het algemeen. 

Sportjaar 2020 kon geen valsere start krijgen; laat ons hopen dat het geen voorbode is van nog meer ellende; moge sport ook in dit geteisterde jaar weer een beetje een feest worden, voor de sporters en voor de supporters.

Naar Tumblr

De 3 wijzen

03 07 2020

Het kan moeilijk Belgischer, het compromis dat de drie koningen Egbert, Joachim en Georges Louis hebben gefabriceerd. De drie wijzen hebben een akkoord. Een akkoord, feitelijk drie akkoorden, want één akkoord en drie verschillende interpretaties.

De afstand tussen politiek en de burger is nog nooit zo groot geweest; geen enkel stand-up comedian zou een meer lachwekkende act kunnen bedenken.

De extreme partijen, in Vlaanderen en Wallonië, hebben zich zelden zo comfortabel gevoeld en kijken met veel vertrouwen uit naar de verkiezingen die er zitten aan te komen.

En laat het gevaar van nieuwe verkiezingen,  en vooral de uitkomst ervan, nu misschien de énige reden zijn voor de drie wijzen om toch maar verder op zoek te gaan naar een regering.

En hoe groter die vrees hoe groter de kans dat het hen toch nog lukt al zal het opvallend stilzwijgen van de twee grootste partijen, PS en NVA voor énig argwaan en onbehagen zorgen.

En hoe meer “Super Conner” beweert dat het voor hem enkel over de inhoud gaat, hoe meer de verstandige kiezer zal denken dat het voor de SPA over heel wat anders gaat.

Uiteindelijk blijft het zeer eenvoudig: PS + NVA of nieuwe verkiezingen, alles daartussen of daarnaast zijn pure schijnmanoeuvers.

Naar Tumblr

Geen mondmaskers verplicht in supermarkt Deinze

02 07 2020

Virologen waren vast laaiend enthousiast wanneer de burgemeester van Deinze, Jan Vermeulen, het initiatief nam om in zijn gemeente het dragen van mondmaskers in de lokale supermarkten te verplichten. Eindelijk iemand met gezond verstand die begrepen heeft dat het dragen van mondmaskers zeer belangrijk is om de verspreiding van het coronavirus te lijf te gaan.
De moedige (?) beslissing van de burgemeester kon op veel begrip rekenen, niet enkel bij de Deinzenaren. De virologen hoopten zeker dat de burgemeester van Deinze snel navolging zou krijgen bij andere burgemeesters en dat uiteindelijk de opperste veiligheidsraad het dragen van mondmaskers zou verplichten voor iedereen en voor gans België.
Helaas, dat was buiten de waard, tsaar Pieter De Crem, gerekend.
Was het omdat hij zijn al wankele autoriteit als minister van Binnenlandse Zaken bedreigd zag of omdat hij al hallucinaties kreeg bij de gedachte dat de waarnemende burgemeester van zijn eigenste Koninkrijk Aalter het voorbeeld van Deinze zou volgen ?
Zelden De Crem zo snel en doortastend weten ageren met een soort “over mijn lijk” en “met alle Chinezen maar niet ….” reactie. Het énige mondmasker dat volgens hem verplicht is, is er eentje om de mond te snoeren van een burgemeester met een helaas voor hem, te grote dosis burgerzin.
Arm Vlaanderen, arm België.

Naar Tumblr