Bereiding
Snij top en bodem van de paprika's, verwijder de zaadjes en voeg, samen met een geplet lookteentje en de lente-ui bij de visbouillon, laat een half uurtje op laag vuur sudderen. Snij de rest van de paprika's, de zoete ui en look in kleine blokjes (brunoise) niet groter dan een rijstkorrel. Stoof deze groentenmengeling zachtjes aan.
(Ontdooi desgevallend de scampi's onder koud lopend water). Kook ze kort (2-3 minuten) in de visbouillon, laat ze even afkoelen, ontpel ze en verwijder de darmkanaaltjes. Voeg de scampipellen opnieuw bij de bouillon en laat op een zacht vuurtje nog een kwartiertje sudderen.
Zeef vervolgens de bouillon, voeg saffraan en kruidenmengsel (paprikapoeder, cayennepeper en curry) naar persoonlijke smaak toe. Kook inmiddels de rijst in licht gezouten water halfgaar (5 minuten). Doe de rijst in een hoge braadpan (paellapan kan ook) en voeg er geleidelijk bouillon toe tot de rijst beetgaar is en de bouillon helemaal heeft opgenomen. Meng de look-paprikabrunoise onder de rijst, voeg de room, de boter en de kruidenkaas bij de warme rijst. Snij de scampi's overlangs in twee (hoe een 4-tal scampi's apart voor de afwerking) en voeg bij het smeuïge rijstmengsel. Werk af met fijngesneden bieslook en peterselie, desgewenst nog wat zout en peper en versier met de hele scampi's.