Keukentips

Bloedworsttaartje

Stacks Image 46
Stacks Image 43
Stacks Image 40
Bloedworsttaat
Ingrediënten (voor 4 personen)

2 zwarte pensen (met of zonder ajuin)
200 gr gemengd gehakt (varken/rund)
50 gram broodkruim
2 appelen (voorkeur cox of reinet)
1 scheutje triple sec likeur
4 sneden gedroogd ham (vb prosciutto of serrano)
2 lepels gemalen kaas (parmeggiani of grana padana)
1 ui, 1 ei, koffielepel gedroogde peterselie
peper en zout

Bereiden:
Ei kloppen en samen met broodkruim goed mengen onder gehakt, op smaak brengen met peper en zout
De appelen ontdoen van klokhuis en pitten, in schijfjes snijden (16) en beetje laten weken in de likeur
De zwarte pensen ontvellen en het vlees mengen met het bereide gehakt en fijn gesneden ui
De bakvorm beetje beboteren en vullen met het vleesmengsel
Het vleesmengsel afdekken met de sneden gedroogde ham.
De appalschijfjes mooi dresseren op de ham
Het geheel besprenkelen met de rest van de likeur
De taart afdekken met aluminiumfolie
Ongeveer een half uur in de oven bakken op 175 graden
De peterselie mengen met de gemalen kaas en uitstrooien over de taart.