1 liter rundsbouillon (of groentenbouillon voor minder calories) 4 rode bietjes, best gestoomd en gepeld. 2 zoete appelen (geen groene), geschild, zonder klokhuis en in partjes gesneden 2 grote tomaten (best gepeld en ontpit) 1/2 kleine spaanse rode peper, zonder de zaadjes en zaadlijsten klein doosje tomatenpuree of concentraat (50 gram) kruidenbuiltje (laurier, thym,bieslook) op smaak brengen met (naar eigen smaak) goeie scheut witte wijnazijn één of twee lepels honing (of zoete gelei). een paar druppels tabasco (alternatief sneufje cayennepeper). eventueel bijkruiden met peper en zout. optie : 2 aardappelen (voor binding), lepeltje zure room (bij het serveren).
Bereiden: Alle ingrediënten (bietjes, appelen, tomaten, Spaanse peper) in hete bouillon laten garen. Tomatenpuree toevoegen en dan … proeven ! Vervolgens op smaak brengen met de azijn, honing en tabasco