Keukentips

Vispannetje met kabeljauw, tong, scampi's en ansjovis.

Stacks Image 7

Lekker vispannetje met veel groenten en verse vis van bij ons.

Ingrediënten (voor 3-4 personen)

Vis: 400 g kabeljouwhaasje, 2 tongetjes, 6 scampi’s en een paar gezouten ansjovisjes
Groenten: 1 prei, 2 wortelen, 2 sjalotjes, 4 champignons, 4-6 gekookte aardappelen, 1/2 zoete paprika
Voor de saus: Visfumet, droge witte wijn, room, lepel kruidenkaas en beetje blauwe kaas

Bereiding:
Alle groenten in brunoise snijden en fruiten in wat boter+olie + kruiden met peper en zout
Tong fileren en oprollen, kabeljauw in stukken snijden (5x5 cm), scampi’s ontdooien (vb 5 minuten in mandje boven de groenten plaatsen)
Ansjovis fijnsnijden en onder de gestoofde groenten mengen.
Fisfumet + witte wijn koken samen met de graten van de tong en de pellen van de scampi’s
De room mengen met de kruidenkaas + blauwe kaas en toevoegen aan de ingekookte visbouillon.
Op smaak brengen met peper en zout en nog even al roerend laten inkoken tot het een homogene saus is.
Een ovenschotel inboteren, de gekookte aardappelen in schijven snijden en op de bodem van de schaal leggen. Hierop de gestoofde groenten en bovenop de kabeljauw, tongrolletjes en scampi’s (doormidden gesneden en ontdaan van darmkanaal).
Het geheel overgieten met de saus en gedurende 30 minuten in een warme oven plaatsen (ong. 160 °)
Serveren ( ev. + Frans stokbrood).